FAQ

Om du föredrar att prata med en verklig människa kan du alltid kontakta vår kundtjänst via email hello@weard.com

Hur kan vi hjälpa dig?

FAQ

Leverans & Returer

Skickar ni till mitt land?

Vi skickar idag inom Sverige, Norge och inom EU.

Hur mycket kostar frakten?

Fraktkostnaden varierar från land till land, nedan hittar du mer information om just din fraktkostnad.

Inom Sverige:

- Vi erbjuder fri frakt med Postnord för ordrar över 500 SEK.
- Vi erbjuder fri hemleverans med Budbee för ordar över 700 SEK.
- För ordrar under 500 SEK, tillkommer en fraktkostnad på 39 SEK för standardfrakt med Postnord.
- Vi erbjuder även hemleverans för 50 SEK med Budbee.

Inom Europa:

- Vi erbjuder fri frakt på ordrar över €100 med DHL.
- För ordrar under €100 tillkommer en fraktkostnad på €7 med DHL.

Vilka fraktbolag använder ni er av?

Vi använder oss av Postnord och Budbee för transport inom Sverige. För leveranser inom EU och Norge använder vi oss av DHL som vår primära partner.

Kostar det något att göra en retur?

När du gör en retur kommer en returavgift att dras från din återbetalning. Inom Sverige ligger returavgiften på 39 SEK och inom EU är returavgiften €10.

För paket som inte hämtas ut och skickas tillbaka till oss tillkommer en avgift på 150 SEK för returhantering, frakt och serviceavgift inom Sverige. Om detta händer utanför sverige drar vi en kostnad på €30 för ovanstående. Detta dras direkt på från din återbetalning.

För att göra en retur följa länken HÄR!

Hur gör jag en retur?

För att göra en retur följder du länken HÄR! När du fyllt i alla steg kommer du få en QR kod som du visar för ditt närmsta Postnord ombud.

När du gör en retur kommer en returavgift att dras från din återbetalning. Inom Sverige ligger returavgiften på 39 SEK.

Beställning

Kan jag spåra min order?

Så fort din beställning har lämnat vårt lager kommer du få en leveransbekräftelse med en spårningslänk till emailadressen du registrerade vid ditt köp.

Hur lång tid tar det innan jag får min order?

Vi skickar din order samma dag eller dagen efter vi mottagit den. Leveranser inom Sverige tar mellan 1-3 arbetsdagar innan du får hem ditt paket, inom EU och Norge tar det mellan 2-7 arbetsdagar. (Inga helgdagar ingår i leveranstiden).

Hur använder jag min rabattkod?

Rabattkoder måste läggas till i kassan för att aktiveras. Det är inte möjligt att lägga in rabattkoder efter att köpet har gått igenom. De flesta rabattkoder går inte att använda på redan nedsatta produkter eller multipack.

Jag har inte mottagit min order.

Kontrollera spårningslänken som vi skickat till din registrerade email för att få mer information om ditt paket.

Kontakta annars vår kundtjänst så hjälper vi dig så snabbt vi kan. Skicka ett mail till hello@weard.com.

Jag saknar varor i min order.

F**k! Kontakta vår kundtjänst så hjälper vi dig så snabbt vi kan. Skicka ett mail till hello@weard.com.

Min betalning har dragits två gånger för min order.

Sh*t.. Kontakta vår kundtjänst så hjälper vi dig så snabbt vi kan. Skicka ett mail till hello@weard.com.

Kan jag ändra min order?

Tyvärr kan vi inte ändra din order efter att du slutfört ditt köp. Kontakta vår kundtjänst så hjälper vi dig så snabbt vi kan på hello@weard.com :)

Storlek & Tvättråd

Jag brukar ha XS men er minsta storlek är S, kommer en S att passa på mig?

Våra storlekar är något mindre och en S brukar passa på en XS. Men vi håller på att ta fram XS i vårt sortiment, vissa kläder finns redan i XS. Titta gärna på vår storleksguide där du kan läsa mer om våra storlekar.

Hur bör jag tvätta era produkter?

Våra kläder är gjorde av bambuviskos av hög kvalité för att de ska hålla så länge som möjligt. Vi rekommenderar att man tvättar underkläderna i 40 grader för att de ska hålla längre. Strumporna fungerar utmärkt att tvätta i 60 grader utan att det sliter.

Våra loungewear drar ihop sig något i tvätten, vi rekommenderar därför att sträcka plaggen innan man hänger upp dessa på tork. Torktumling rekommenderas ej.

Vi tror att det krävs "en viss person" för att läsa igenom en hel FAQ-sida?

Det är vad vi tror och vi ÄLSKAR DET! Här får du ett extra tack för din trogna läsning: LOVEREADINGFAQ20 Koden ger dig 20% rabatt vid ett tillfälle i vår checkout <3

Produkter & Material

Vad är era produkter gjorda av?

Våra produkter är främst tillverkade av bambuviskos som är ett mjukt och hållbart material som är känt för sin andningsförmåga och fuktavledande egenskaper. Viskos av bambu är också ett miljövänligt alternativ eftersom bambu är en snabbväxande och förnybar resurs.

För att ge extra stretch till våra plagg inkluderar vi även spandex i våra produkter. Spandex är ett elastiskt material som ger en bekväm passform.

För att förbättra hållbarheten och slitstyrkan i våra produkter använder vi även nylon i vissa av våra plagg. Nylon är känt för sin styrka och motståndskraft mot slitage, vilket gör det lämpligt för användning i kläder som utsätts för mycket aktivitet och rörelse.

För att uppnå en bra balans mellan komfort och funktionalitet inkluderar vi även en mindre mängd bomull i vissa av våra produkter. Bomull är ett naturligt material som är mjukt och andas.

Vi strävar efter att erbjuda produkter som är både bekväma och snälla mot miljön och vi väljer våra material samt var dessa kommer ifrån med omsorg för att uppnå detta mål.

Vart produceras era plagg?

Vi är stolta över att våra produkter tillverkas av vår erfarna produktionspartner och deras certifierade fabriker som är uppdelade i både Europa och Kina, eftersom vår organiska bambu växer i Kina.

Vår partner och deras fabriker är certifierade enligt ISO9001 för kvalitetsledningssystem, 14001 för miljöledningssystem och 45001 för ledningssystem för arbetsmiljö.

Vi är ständigt engagerade i att utvecklas inom alla områden, allt från produktion till leverans av produkter. Vi har ett långvarigt samarbete med fabrikerna och lägger stor vikt vid rättvisa arbetsförhållanden för alla medarbetare hos alla våra underleverantörer. Det är en central del av vårt engagemang för hållbarhet och välmående hos oss på Weard.

Är era produkter miljövänliga?

Själva fibern som våra kläder produceras av är en bambuviskos. Den framställs av organisk bambu i en skonsam tillverkningsprocess, där man använder sig av snälla kemikalier i ett slutet system som motverkar utsläpp, där nästintill allt lösningsmedel och vatten återvinns. På så vis kan det användas om och om igen.

Bambun växer helt organiskt utan konstbevattning, bekämpningsmedel eller gödning i sluttningsplantager certifierade av FSC.

Samarbeten

Jag vill samarbeta med er, hur kontaktar jag er?

Awesome! Vi är tacksamma över att du vill samarbeta med oss! Maila gärna oss på collabs@weard.com så återkommer vi om ett samarbete är aktuellt.

PS! Du kan alltid tagga oss i dina bilder om du vill ha chansen att synas på vår Instagram.

hello@weard.com

Har du en fråga om din order eller en generell fråga? Kontakta oss!