Rätt temperatur

För att hålla dina bambukläder fräscha och färgrika är det bäst att tvätta dem i kallt eller ljummet vatten, runt 30-40 grader. Denna temperatur hjälper till att bevara klädernas fibrer och förhindrar onödig krympning eller sträckning.

Underkläder och strumpor kan tvättas vid 60 grader för att säkerställa optimal hygien.

#2 Undvik torktumlare och torkskåp

En av de viktigaste sakerna att komma ihåg när det gäller att tvätta bambukläder är att undvika torktumlare och torkskåp. Värmen från dessa kan vara skadlig för bambufibrerna och orsaka krympning och förlust av elasticitet. Istället rekommenderas lufttorkning för bästa resultat.

Våra underkläder och stumpor går bra att torktumla men det drar ner på livslängden.

#3 Välj skonsamma tvättmedel

För att skydda bambufibrerna och bevara klädernas mjukhet är det bäst att använda skonsamma tvättmedel utan starka kemikalier eller blekmedel. Välj ett mildt tvättmedel eller ett som är speciellt utformat för känsliga material. Dessa tvättmedel är milda mot bambufibrerna samtidigt som de effektivt tar bort smuts och orenheter.

Det går såklart att använda sitt vanliga tvättmedel men även det drar ned på livslängden.

Genom att följa dessa tvättråd kommer dina bambukläder att hålla sig fräscha, mjuka och hållbara längre.

Vår förhoppning är att du nu känner dig redo att ta hand om dina bambukläder på bästa sätt. Genom att ge dem rätt vård kommer de att fortsätta vara din garderobs favoriter under lång tid framöver.

Product list