Vi är Weard

Världens skönaste kläder till det bästa möjliga priset!

Vi hittade världens skönaste material, så vi skapade världens skönaste kläder.

En ny take på lyx & komfort

På Weard nöjer vi oss inte med "tillräckligt bra" eller "ganska bra". Det ska inte du heller göra. Våra underkläder och basplagg kompromissar inte med komfort eller passform. Och minst av allt med bra produktion. Tänk dig ett plagg som är mjukare än siden, har perfekt passform och som andas mycket bättre än bomull – det är Weard.

Hemligheten stavas bambu

Hemligheten bakom våra plagg stavas bambu. Visste du att bambu är en av världens snabbast växande växter? Därför är våra kläder snällare mot miljön än de allra flesta andra plagg på marknaden. Resultatet av vår produktion och vårt svenska designarv är kläder som är lika snygga som de är silkeslena.

4 steg till magiskt tyg

Sammanfattningsvis innebär tillverkningen av viskostyg från bambu att man skördar bambu, utvinner cellulosa, bearbetar den till massa och slutligen omvandlar massan till ett färdigt tyg. I denna process kombineras hållbara metoder med avancerad tillverkningsteknik för att producera ett tyg som är både miljömedvetet och bekvämt för daglig användning.

4 skäl till varför du bör uppgradera din garderob till bambu idag

1. Hög kvalitet

Bambufibrer är ofta mer slitstarka än plagg tillverkade av andra material, vilket kan öka livslängden på dina kläder.

2. Mjukhet och komfort

Bambufiber har en naturlig mjukhet som gör kläderna lätta och bekväma att bära. De känns mjuka mot huden och ger en behaglig känsla av komfort när du kopplar av hemma eller tar en promenad.

3. Hållbart alternativ

Bambu är oerhört snabbväxande och kräver ingen konstbevattning, inte heller några bekämpningsmedel eller konstgödsel för att växa. Att välja kläder i bambu kan därför vara ett mer miljövänligt alternativ jämfört med andra material.

4. Andas fantastiskt

Bambu är känt för sin utmärkta andningsförmåga och förmåga att reglera kroppstemperaturen. Bambufibrer har mikroskopiska hål som gör att fukt och värme kan ventileras bort från kroppen, vilket hjälper dig att hålla dig sval när det är varmt och varm när det är kallt.

BAMBU GÖR VÄRLDEN LITE BÄTTRE

Weard tar sitt ansvar

Tillsammans med över 2000 företag i Europa är vi stolta medlemmar i Amphora BSCI - Business Social Compliance Initiative. Detta initiativ har sammanställt en uppförandekod som bygger på IOL-konventionen, FN:s deklaration om mänskliga rättigheter, konventionen om barns rättigheter och eliminering av alla former av diskriminering. Alla våra produktionspartner måste underteckna denna uppförandekod och förpliktas att följa den. För mer information, se:www.amfori.org

Kontakta oss